"Еко аграр" из Чајетине пружа велику подршку домаћинствима на селу (видео)

подршка домаћинству Даниловић

„Златиборски еко аграр“ пружио је помоћ и подршку домаћинству Даниловић из села Качер механизацијом за пресовање сена са којом располаже Агротехнички центар. Добра сарадња Еко аграра  са свим пољопривредим домаћинствина у Златиборском округу и шире, пример је добре праксе  овог Привредног друштва.

„Еко аграр“ из Чајетине послује и ради и ван подручја општине Чајетина, а то је показатељ да је Предузеће, у чијем је склопу Агротехнички центар, добро опремљено механизацијом која је неопходна за рад у пољопривреди.  Добар пример праксе и пословања „Еко аграра“ из Чајетине, јесте и пружена услуга домаћинсту Даниловић из Качера у пресовању сена,како би овај произвођач добио што квалитетнију исхрану за животиње . 

„ Локална самоуправа и „Еко аграр“ који се бави пољопривредом на територији општине Чајетина, имају добру и искрену намеру, као и вољу, да сарађују са селом и да учине да све то што произвођачи раде - за њих буде доста лакше и исплативије. Као што је пољопривредни произвођач Даниловић поменуо, ове цене са којима ми радимо и наступамо, су цене које само покривају одржавање. Ми немамо императив исплативости, управо зато јер је наша мисија да оживимо и помогнемо селу“, рекао је Марко Марић, директор „Златиборског еко аграра“. 

Домаћинсто Александара Даниловића бави се млечним говедарством, а да би производи били од изузетног калитета, са што већом количином млечности, неопходно је побринути се да животиње што пре пређу на исхрану сеном.

„Ја сам сам покосио и направио валове, а из „Еко аграра“ су дошли са квалитетним машинама, добрим трактором, роло пресом, машином за вакумирање,  како би остатак посла био добро одрађен. Цена рада је прихватљива, јер иначе ја не бих имао рачун да купујем ову механизацију. Запослени из Агротехничког центра су завршили све и ја сам презадовољан. Простор који обрађујемо под травном силажом има пет хектара, и  шест хектара је под кукурузом“, каже Александар Даниловић, пољопривредни произвођач из Качера. 

„Програм за одрживи развој села“, који је конципирао „Еко аграр“ са својим сараднцима, јесте производња квалитетне а јефтине кабасте хране, и томе треба да теже сви пољопривредни произвођачи како би приноси били већи, истиче директор „Златиборског еко аграра“, Марко Марић. 

Сања Глишовић