"Еко аграр" и чајетински произвођачи на Жестивалу 2023. (видео)

eko agrar

На  8. Међународном фестивалу природе и културног наслеђа у Ужицу, традиционално је учествовао и „Златиборски еко аграг“.

„Жестивал“ у Ужицу окупља произвођаче традиционалних производа, са акцентом на произвођаче домаћих воћних ракија које оцењује стручни жири и проглашава најбоље. У оквиру излагања и дегустације аутентичних и традиционалних производа, представници општине Чајетина у оквиру Привредног друштва „Златиборски еко аграр“ били су: Млекара Наша Златка, која је учествовала у изложбено продајном простору, и два учесника у такмичарском програму: газдинство Рељић из Шљивовице и дестилерија „Костић“ ,такође из Шљивовице.

„Суштина ових смотри јесте да се људи упознају, размењују искуства, знања , и да можда у будућем периоду наступају заједно. Задатак и мисија Еко аграра јесте да удружује произвођаче са територије општине Чајетина, да их доводи до оваквих сајмова,а они као такви могу да буду кредибилни сарадници са људима из других општина“, каже Марко Марић, директор ПД „Златиборски еко аграр“. 

И ове године, „Еко аграр“ и општина Чајетина, са више од петнаест произођача, узеће учешће  на Сајму пољопривреде у Крагујевцу од 7. до 10. септембра.