Џипијада најлепшим крајевима Златибора у суботу 18. маја

Традиционална Џипијада у организацији 4х4 клуба Авантура Златибора биће одржана у суботу 18. маја.

Организатори за ову годину најављују још бољи догађај од повратничког пре годину дана, и позивају све власнике теренских возила на бесплатно учешће. Траса је нешто измењена, креће се од платоа испред хотела Зеленкада у суботу око 9:30, иде се преко Семегњева и Јабланице. У природи ће бити организован доручак уз трубаче, да би се око 15 часова караван вратио на место поласка где ће се одржати и ручак.

"Оно што имамо најављено је да ће бити преко или око 150 возила што значи да ће бити негде око 300 учесника. Наравно, много зависи и од самог времена, видимо да су неке најаве да ће бити лепо време. У једном великом делу ће бити промењена траса, али опет напомињем да тај пут иде кроз најлепше делове Златибора. Ми ћемо и ове године проћи кроз Семегњево, Јабланицу, иза Виогора уз одличан поглед са видиковца на Мокру Гору, изаћи ћемо поново на Чавловац, тако да су све то неки врхови одакле се пружа један фантастичан поглед и одакле се може сагледати ширина, односно Златибор у својој целини,"

каже Милован Маричић из редова организатора који су и ове године месец дана пре Џипијаде одрадили пробну вожњу и трасирање стазе. Овогодишњу Џипијаду организује 4х4 клуб Авантура Златибор са општином Чајетина уз подршку предузећа Аутостад из Чачка.

https://www.youtube.com/watch?v=_z88nvt25Ds&feature=youtu.be