Душан Кутлешић се вратио у редове Златибора (видео)

Душан Кутлешић се вратио у клуб у којем је начинио прве кошаркашке кораке. 25-годишњи Чајетинац се, после краће епизоде у румунској Стеауи, враћа у српску кошарку. Прошле сезоне Кутлешић је са ужичком Слободом обезбедио АБА 2 лигу, а у предстојећој ће у овом регионалном такмичењу бранити боје клуба у чијим млађим категоријама је, половином претходне деценије, бележио веома успешне резултате.

-Баш сам гледао... Напустио сам Златибор 2007. године, после чега сам отишао у ОКК Ужице, па у Слободу. Леп је осећај вратити се. После ситуације око корона вируса, тешко је било пронаћи инострани ангажман. Свакако је добро када у свом граду имаш клуб који игра на неком озбиљном нивоу и у који можеш да се вратиш - каже Кутлешић, који је потписао уговор до краја наредне сезоне.

Некадашњи играч Слободе, Металца, Вршца и Динамика иза себе има искуство играња АБА 2 лиге, тако да веома добро зна какви изазови очекују његов садашњи колектив у својој дебитантској сезони у регионалном такмичењу.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_QxQgrwFXc

-Прве две године од настанка ове лиге сам играо... Јако је тешко играти такмичења на два фронта, путовања нису наивна, две утакмице седмично. Опет, већи је мотив када се игра са клубовима са простора бивше Југославије, биће више добрих утакмица.... Најбитнији је управо овај део припрема који сада спроводимо. Тренинзи су захтевни, али мислим да све иде правим током и да ћемо бити спремни и физички и тактички.

И. Јанковић