Додељена признања поводом Дана општине Чајетина (видео)

На свечаној седници Скупштине општине Чајетина додељена су признања истакнутим поједницима и установама, поводом обележавања Дана општине.

Међу присутним званичницима, осим бивших председника општине, представника братских општина, био је и министар саобраћаја, Томислав Момировић.

-Много сам времена провео током живота на Златибору. Десет година сам радио у јавном сектору, а сада у Влади и зато честитам Милану Стаматовићу на свему ономе што је Општина Чајетина успела да уради - рекао је министар Момировић.

Челници Општине Чајетина осврнули су се на пројекте урађене између две прославе Дана општине и најавили неке будуће.

-Од прошлог празника, радили смо вредно, пре свега мислим на капиталне инвестиције, набавку нове механизације, вредна пољопривредна и социјална давања.... Заједно смо доносили важне одлуке. Завршили смо гондолу, недавно отворили постројење за пречишћавање отпадних вода, асфалтирали велики број путева и улица. Почели смо изградњу деонице пута ка Пониквама, који ће бити у служби туризма Златибора, али и мештана села кроз која ће проћи. Урадићемо обилазницу око Златибора, ободом насеља Обудојевица 3 до Семегњевског пута, а то ће се касније наставити преко Ока, Бранежаца и Шљивовице до петље будућег аутопута за Вишеград- каже председник локалног парламента, Арсен Ђурић.

"Златиборска повеља" припала је "Фондацији Аћимовић", чијом донацијом је изграђен затворени базен у фискултурној сали школе на Златибору, а која већ дуги низ година стипендира најуспешније чајетинске основце.

-Ако немате снове, нема ни остварења истих, а они снове имају. Једној дами сам на уласку предао букет цвећа и пожелео да овде све цвета, а ми ћемо само помало заливати - истакао је Аћимовић приликом уручења награде.

"Плакета Димитрије Туцовић" припала је: параатлетичару Александру Радишићу, освајачу бронзане медаље на недавном Европском првенству у Пољској; Ковид амбуланти "Дома здравља Чајетина" ; професору доктору Љубодрагу Савићу из Београда и професору доктору Ратку Лазаревићу из Београда.

-Можда звучи као већ речено, али када вам одају признање људи из места у којем сте се родили и провели известан део живота, то вас свакако обрадује. Поготово ми је драго што видим да се Чајетина развија и да се овде паметно ради. Када год могу помињем у медијима мој Златибор, као и људе који су успели да од Чајетине, која је некада уз Куршумлију и Блаце била међу најнеразвијенијим општинама у Србији, направе ово што је сада. Тада је Ужице било међу пет индустријских центара, а сада је прилично потонуло, док је Чајетина успела да уђе у ред десетак најперспективнијих општина -рекао је проф. др Љубодраг Савић, пореклом из ових крајева.

Александар Радишић је по други пут у Чајетину донео европску медаљу, с обзиром да је претходну освојио током бављења парастоним тенисом.

-Свакако да је најлепше када добијете признање из ваше општине и када људи одавде прате ово што радим. Морам да напоменем да бронза на ЕП није само моја, заслужан је мој целокупни тим, од тренера Иване Зубер, као и тренера који је уз мене од почетка моје параспортске каријере, Зорана Ђокића. Морам напоменути директора "Туристичке организације Златибор", Владимира Живановића, од кога имам изузетну подршку као запослени, директора "Хотела Олимп", Мића Илића, који ми је обезбедио услове за тренинг, као и директора "Спортског центра Чајетина", Николу Смиљанића. Највише захвалности дугујем председнику Општине, Милану Стаматовићу, који ме је увек подржавао током каријере. Напоменуо бих и неизмерну подршку породице, од супруге и моје двоје деце, до оца, мајке и брата, али и целокупно друштво које ми је приредило незабораван дочек по повратку из Пољске, приредивши ми огромно изненађење - каже Радишић.

Захвалнице су добили Лука Црепуљаревић, Велинка Бисић и Милојко Зечевић, а признања су припала и најуспешнијим ученицима основних и средњих школа, носиоцима Вукове дипломе за ову школску годину ("ОШ Димитрије Туцовић Чајетина": Емилија Средојевић - ђак генерације; носиоци "Вукове дипломе": Марија Митић, Драган Смиљанић, Лазар Марић, Мина Шкодрић, Лана Марјановић, Михаило Јанковић, Јована Бућић; Јована Радојичић - ђак генерације "ОШ Миливоје Боровић"; Тања Секулић - ђак генерације "ОШ Сава Јовановић Сирогојно"; "Ужичка гимназија": Милица Марић, Никола Митровић, Кристина Шкодрић; "Економска школа Ужице": Катарина Кокоровић; "Карловачка гимназија": Менча Лојаница).

"Признање Зоран Тмушић" припало је "Црвеном крсту Чајетина".

https://www.youtube.com/watch?v=RU_a3PSvZ5A И. Јанковић