Добар рад у ОК Златибор са прослављеном репрезентативком (видео)

Кадеткиње Златибора

Прослављена српска одбојкашица Тијана Аврамовић већ другу годину ради у омладинском погону одбојкашког клуба Златибор. Некада трофејна репрезентативка води кадетску и пионирску селекцију у Чајетини и сезона је почела без пораза.

Кадеткиње Златибора победиле су вршњакиње из Прибоја са 3:0 у сетовима у оквиру кадетске лиге Западне Србије и тако дошле до друге победе у овом такмичењу на задовољство тренера Тијане Аврамовић, иако резултат у овом узрасту није у првом плану. Некадашња репрезентативка Србије да су победе важне због самих девојчица јер им дају мотивацију да истрају, а окосницу кадетске екипе чини неколико девојака које су и у првом тиму са тренером Станком Брашанцем.

„Фино функционишемо на терену, постоје ствари које морају да испоштују, које ће им и касније бити потребне. Континуитет у овом узрасту је најбитнији, да долазе, да слушају, да примају савете и сигурно да неће бити зиме. Има деце, с обзиром да су Чајетина и Златибор мала средина. Све је на њима, да долазе и да се труде,“

каже Тијана Аврамовић, некада Малешевић, која се прошле године прикључила одбојкашком клубу Златибор што јој је био и први тренерски посао након богате играчке каријере у којој је освојила два европска и једно светско злато, и олимпијско сребро уз играње за девет клубова за неке од најбољих тренера света. Тридесетдвогодишња Ужичанка је после врхунскоиг нивоа одбојке имала задатак да се прилагоди почетном нивоу.

„Тешко је било у почетку јер је потребно да се вратиш на основе. За њих није довољно само: „Удари дијагоналу!“, него: „Дођи на лопту, десна нога напред, лева рука горе...“. Све сам морала да разложим на чиниоце, требало је мало времена, али навикнеш се. Сви ми смо прошли то негде, и имамо то у малом мозгу, само је потребно да се подсетимо. Наравно, увек постоји усавршавање, јер и читам и саветујем се са својим пријатељима, колегама тренерима сада. Савета никад доста, ни идеја за тренинге и вежбе и то заиста преносим на њих. Надам се да се видело и са стране да оне уживају и да то личи негде на одбојку.“      

Осим кадеткиња које ће имати још шест утакмица у својој лиги, Аврамовићева води и пионирску генерацију која је такође победом почела своје такмичење, а освојила је и један пријатељски турнир у Новој Вароши. Да подсетимо, са млађим категоријама ОК Златибор раде и Снежана Томић и Далибор Љубојевић.