Ђурић: Отварање Културног центра за Видовдан

Општина Чајетина интензивно наставља са активностима које су започете претходних година, а упоредо улази и у нове подухвате и активности, каже заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић, говорећи за „Златиборске вести” о пролећним радовима и инвестицајама које ова локална самоуправа за 2019. годину планира и финансира.

– С доласком пролећа интензивирани су радови на готово свим инфраструктурним пројектима чија је реализација у току, као и на изградњи нових путева и улица. Када кажем инфраструктурни пројекти, пре свега мислим на неколико капиталних пројеката чија реализација је у завршној фази – напомиње Ђурић и најпре истиче златиборску гондолу која би, како каже, ове године требало дефинитивно да буде завршена. Завршни послови обављају се и на новом здању Културног центра на Златибору. Ту је у току јавна набавка за недостајући део опреме, а отварање поменутог објекта планирано је за Дан општине Чајетина, односно на Видовдан 28. јуна, најављује заменик председника општине:

– Имамо у том новом здању чиме да се похвалимо, ретке су општине односно градови у Србији који се у ово време могу похвалити да су отворили ново позориште, биоскоп... А наш Културни центар је права оаза културе. У оквиру њега, поред сале за позоришне представе и биоскопске пројекције, биће и галерија за изложбе слика, простор за библиотеку и још две мање мултифункционалне сале, као и канцеларије за удружења. Реч је о објекту који је урађен по највишим европским и светским стандардима и биће на понос читавом Златибору. 

                        Извор: Златиборске вести