Димитрије Пауновић нови начелник Златиборског округа

Димитрије Пауновић, доскорашњи председник општине Нова Варош, на функцију начелника Златиборског округа именован је пре месец дана одлуком Владе Републике Србије. Иако је Златиборски управни округ дужи период био без вршиоца ове дужности, Пауновић каже да то није утицало на рад и функционисање инспекцијских служби.

"У сваком случају, постојање неког вршиоца на том месту у значајној мери може да обједини потребе становништва Златиборског округа, јер мимо инспекцијских служби функционише Савет округа, у чијем раду учествују председници локалних самоуправа и градоначелник Ужица, и кроз те савете се обједињују потребе и решавају регионална питања и проблеми", каже за ТВ 5 Ужице Димитрије Пауновић, начелник Златиборског округа.

"Искуство у обављању функције председника општине у Новој Вароши у великој мери биће од користи у раду на месту начелника округа", наглашава Пауновић и додаје: "У Златиборском округу има десет локалних самоуправа, свака са својим специфичностима и потребама. Ми ћемо, наравно, у наредном периоду покушати да неке заједничке проблеме објединимо у заједничке пројекте и да решавамо те проблеме. Свакако да су питања инфраструктуре једна од најзначајнијих и свима нам се у претходном периоду чинило да нам је изгубљено сажимање тих проблема, односно бављење региналним пројектима".

Убудуће ће путна инфраструктура бити приоритет, трвди Пауновић, додајући и то да се већ ради на правно формалним стварима, што ће свакако имати добар и позитиван резултат.