Дигитални водичи кроз Златибор у девет хотела

Девет златиборских хотела ове недеље је инсталирало интерактивне таблете - дигиталне водиче кроз Златибор. Овим чином, комплетиран је јединствени инфо - систем Туристичке организације Златибор. Ове дигиталне интерактивне водиче добили су хотели Златибор Мона, Палисад, Чигота, Олимп, Ирис, Идила, Президент, Монс и одмаралиште Дунав. Уједно, интерактивни излози постављени су на Краљевом тргу и у Дино парку. 

Где отићи данас, коју дестинацију посетити, где се може одморити и ручати, када и са чим отићи на излет - само су нека од питања која туристи свакодневно постављају. Од сада је све ове информације могуће добити на једном месту, са само неколико потеза. За ово су заслужни интерактивни водичи, постављени у девет хотела на Златибору, али и два интераттивна излога - на Краљевом тргу и у Дино парку.

 "Интерактивни уређаји који су почетком године подељени хотелијерима део су пројекта тих девет интерактивних уређаја, који су део те дигиталне платформе Туристичке организације Златибор. Ми смо почетком године поставили интерактивни излог у Дино парку, а један такав се налази и на Краљевом тргу, што укупно чини 11 интерактивних уређаја. Они су повезани са нашим порталом и са мобилним апликацијама, тако да на једном месту туриста добија јединствене информације. Све се ажурира са једног места, са једног рачунара, тако да не може да дође до грешке у информацијама", каже Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Апликација за мобилне телефоне зове се I Love Zlatibor, и њено преузимање је бесплатно. Живановић каже да су први утисци позитивни - задовољни су и гости и хотелијери.

"Обично када не можемо да се одлучимо где да идемо, овај таблет нам даје различите идеје, али и слике, понуде, манифестације, затим могу да видим где се налазе ресторани и шта нуде од јела", каже гошћа из Ивањице.

Постављање дигиталних водича кроз Златибор је први део пројекта који спроводи Туристичка организација Златибор.

"Следеће године се планира набавка још оваквих уређаја, са њима ћемо опремити још неке ресторане и угоститељске објекте на самом Златибору. Мало ћемо  редизајнирати и осавременити ту апликацију која се налази унутар самих тавлета", додаје Живановић.

За ажурирање информација задужена је Туристичка организација Златибор, која се труди да све пласиране информације буду тачне и благовремене. Првенствено је акценат стављен на уносу информација пред саму туристичку сезону, како би туристима биле на распологању, већ првог дана боравка на Златибору, све атрактивне локације које могу посетити, али и културно забавна понуда. Оне сервисне, односно корисне информације, ажурирају се свакодневно.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs

https://www.youtube.com/watch?v=H2X_DouUdeY&feature=youtu.be