ДЕЦЕМБАР: Месец добре воље и добрих дела

Удружење грађана Златиборски круг из Чајетине позива све људе добре воље да се укључе у хуманитарну акцију ДЕЦЕМБАР –МЕСЕЦ ДОБРЕ ВОЉЕ И ДОБРИХ ДЕЛА за помоћ корисницима Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ и њиховим породицама и корисницима услуге Помоћ у кући за старе у чајетинским селима.

Са почетком зиме повећана је потреба за постељином и ђебадима у домовима корисника социјалних услуга које пружа Златиборски круг. С обзиром на то да су корисници Службе Помоћ у кући углавном болесни и лошијег материјалног стања, као и већина породица корисника Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, Златиборски круг је покренуо акцију прикупљања ћебади, покривача и постељине, како би се помогло најугроженијима.

Становници Чајетине су се и раније одазивали хуманитарним позивима и укључивали се у акције којима је пружана потребна помоћ угроженим суграђанима. Овог пута, повезани су значајни датуми у децембру и читав месец је посвећен добрим делима.

Трећег децембра се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом, а петог децембра Светски дан волонтера, па је Златиборски круг, покретањем ове акције позвао све суграђане да поседњег месеца у овој години мисле на оне који су у невољи, којима је потребна помоћ и да, у складу са својим могућностима, помогну својим комшијама. Као и увек, величина прилога није важна, већ добра воља и идеја да заједно можемо помоћи онима којима је тренутно помоћ потребна.

Акција ће трајати читавог месеца, а сви који желе да се укључе и својим прилогом помогну, могу да се јаве Јагоди Јеремић, координаторки Волонтерског социјалног сервиса (тел.0641744498).