Даутовац - погодно место за развој привреде

На иницијативу грађана, а уз сагласност савета месних заједница Крива Река и Мачкат, односно насеља Даутовац и Вршчић 2008. године основана је месна заједница Даутовац. На подручју ове месне заједнице успешно послује велики број фирми, а једна од њих је Југофриго – коп д.о.о. Мачкат.

Фирма Југофриго – коп д.о.о. Мачкат је основана у јануару 2000. године, а њена основна делатност је трговина грађевинским материјалом. Поред тога, ова фирма се може похвалити са модерним армирачким погоном који се бави израдом бетонског гвожђа по спецификацији, израдом ферт гредица за лакомонтажне таванице и производњом бетонских блокова и шентова за димњаке. Поред широког асортимана грађевинског материјала, ова фирма купцима нуди и превоз робе.

 roda   „Њих не треба да занима да ли се наше стовариште налази на Златибору, у Чајетини или у Мачкату. Они поруче робу и добијају је на лицу места. Циљна група предузећа су углавном физичка лица. Поред њих радимо и са великим предузећима која се баве градњом на територији Ужица и општине Чајетина“, каже директор фирме Родољуб Љубојевић. Он додаје да у окружењу има и других фирми које се баве овим послом. Једни другима не сметају, али се боре за сваког купца. Конкуренција је здрава и доприноси квалитетнијем пословању. Фирма тренутно запошљава 28 радника, углавном мештана општине Чајетина. Њен власник истиче да је да је веома  задовољан пословном климом и привредним амбијентом у коме његова фирма послује.

roda 3„Захваљујући Златибору, делом и Ужицу фирма као што је моја може да опстане, да ради и напредује. Што се тиче сарадње са месном заједницом, ми смо једна од млађих месних заједница у оквиру општине Чајетина. Наша територија је делом била на територији МЗ Крива Река и МЗ Мачкат. Захваљајући разумевању наших комшија и разумевању локалне самоуправе, ми смо основали сопствену месну заједницу и могу вам рећи да смо јако задовољни са њиховим радом, њиховим трудом и са целокупном сарадњом“, каже Љубојевић.

Коментаришући рад месне заједнице Даутовац Љубојевић има само речи хвале. Каже да је пре три године решен горући проблем који се тиче водоснабдевања. У међувремену је урађена расвета, а асфалтирано је и доста локалних путева. Предстоји изградња канализационе мреже, тако да се нада да ће уз помоћ општине али и залагања мештана Даутовца и тај проблем бити решен.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs