"Дан без саобраћаја"

Последњи дан манифестације „Деца међу нарцисима“, деца Предшколске установе „Радост“ заједно са ученицима основне школе „Димитрије Туцовић“ обележила су шетњом улицама Чајетине како би још једном скренули пажњу јавности на правилно понашање у саобраћају и велики значај боравка деце у природи.

Организатори свих активности које су претходних дана реализоване поводом акције безбедности деце у саобраћају се надају да ће родитељи у наредном периоду мање користити аутомобиле и са својом децом више времена проводити у природи. Присуство телевизијске екипе неки малишани искористили су како би својим родитељима упутили поруку.

„Тата немој баш пуно возити ауто, због шетања. Мало више шетај, боље је него да возиш ауто“,

„Боље је да се не вози ауто, да се што више пешачи и да се вози бицикл“.   dan bez saobracaja 3

Милан Туцовић, стручни сарадник и педагог Предшколске установе „Радост“ каже да је главни циљ да деца на непосредан начин стекну искуства на путу од школе до куће и од куће до вртића. Он се овом приликом захвалио свим сарадницима и спонзорима који су били вољни да максимално дају подршку у реализацији ове активности и нагласио да ће акција „Ауто искључи, ноге укључи“ бити настављена и у наредном периоду, а посебна пажња биће усмерена на едукацију деце али и старијих суграђана.

Овогодишњи фестивал „Деца међу нарцисима“ биће завршен проглашњем најбољих радова литерарног конкурса и доделом награда и изложбом радова са ликовне колоније предшколаца.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs