"Чудна шума" на Краљевом тргу

ц

Веома богат програм дечјег Културног лета на Златибору употпунила је још једна представа 2. августа драмског студија Театрић из Београда под називом „Чудна шума“.

Ова представа се бави на непосредан и духовит начин проблемом све веће отуђености, која је проузрокована смањеном физичком активношћу деце и прекомерним играњем игрица, као и употребом таблета, мобилних телефона и компјутера која све чешће изазива зависност и бројне поремећаје пажње и способности деце предшколског и школског узраста.

Представа се бави и важним питањима заштите животне средине и екологије. Чудна шума је оаза пуна љубави и среће. Међутим, под утицајем свеопште трке и јурњаве за послом, парама и како нико више нема времена за дружење, песму и љубав, шума почиње да се суши. Ваздуха је све мање, а ђубрета све више. Стављени пред велики изазов да сачувају шуму и пријатељство и да се излече од вируса телефонитиса, наши јунаци постају супер хероји.  

Главна порука ове представе је да би требало више да се дружимо и да се бавимо очувањем природе око нас. Када би свако засадио по једно дрво, залио цвет и покупио ђубре свет би био много лепше место. Такође, ова представа носи поруку да су љубав, пријатељство и радост моћни покретачи животне енергије и да их такође треба чувати и неговати. У овој сјајној представи за најмлађе, коју је режирала Сандра Јанковић, играли су: Бојана Тушуп, Мирољуб Турајлија и Сандра Јанковић.

У суботу, 5. августа се опет дружимо на Краљевом тргу уз представу „Пустињска љубав“ са почетком у 19 часова.