Чех освојио тениски турнир Златибор опен (видео)

Тенисер Паулсон и директор ТОЗ Живановић

Тенисер из Чешке Андре Паулсон освојио је фјучерс турнир Златибор опен који је од од 25. септембра до 2. октобра одржан на теренима клуба Спрингс. Са наградним фондом од 25 хиљада долара ово је најјачи турнир који је одржан на Златибору, у 12. издању од када се спроводи у истој организацији. 

После пет савладаних препрека и пет побеђених мечева, Чех Андре Паулсон је најсрећнији учесник турнира Златибор опен. Тренутно 332. играч света на АТП листи је у финалу победио првог носиоца Валентина Вашероа из Монака са 2:1, по сетовима 6:3, 5:7, 6:3 и тако дошао до трофеја и највредније награде. Претходно је побеђивао ривале из Јапана, Хрватске и Румуније, а наредни турнир за 22-годишњег Чеха је челинџер у Братислави за две недеље. 

"Имам утисак да је био веома добар ниво тениса. Надам се да су гледаоци уживали у овом дугом мечу. Веома сам задовољан што сам имао можда мало више среће и данас победио. Вашеро је сјајан играч, знао сам да ће бити тешко у сваком гему и сваком поену. Морам да кажем да ми је пријала ова надморска висина јер лоптице лете мало више. Зато сам и дошао и уживао сам овде," 

рекао је Паулсон. У главном жребу турнира учествовало је 32 тенисера из 16 земаља свих крајева Европе, обе Америке и Азије, а претходно су одржане дводневне квалификације. Најбољи пласман од српских играча остварио је Виктор Јовић уласком у четвртфинале турнира, а у дубл конкуренцији је стигао до финала. Најбољи у конкуренцији парова био је швајцарско - француски тандем Дамиен Венгер и Корентан Деноли. Учесници истичу да су задовољни условима на Златибору и да је било занимљмиво искуство играти у земљи најбољег светског тенисера Новака Ђоковића

"Прилично сам изненађен градом, мислим да је прелеп. И тениски терени су фини и целе недеље сам се добро осећао, изгубио сам финале, али је било лепо бити овде. Србија је велика у тенису, не само због Новака Ђоковића, има ту још Срба у најбољих 100, и знам да се све развија јер долазе млади играчи. Знам да је Ђоковић урадио много за њих и покушава да помогне тенису и на нижим нивоима и зато је Србија важна за овај спорт,"    

рекао је Вашеро из Монака, који је први пут био у Србији. Турнир је организовао тениски клуб Спрингс уз помоћ општине Чајетина и Туристичке организације Златибор чији је директор Владимир Живановић доделио награде финалистима. Златибор опен је био и под покровитељством Међународне тениске федерације ИТФ, и у 12. години од оснивања је имао највећи наградни фонд и најјачи квалитет учесника.   

Организатори се надају да ће и следеће године моћи да приреде турнир ове категорије поред осталих такмичења и тренинг кампова који се одржавају у клубу Спрингс на Рудинама.