Чајетински тренер преузео шампиона

Божовић преузима Лозницу

Чајетински футсал тренер Иван Божовић преузео је вођење екипе Лозница град 2018, државног шампиона Србије. Најтрофејнији српски тренер у овом спорту тако се враћа у домаћи футсал после девет година. 

Божовић се афирмисао као тренер у крагујевачком Економцу где је за десет година пет пута био првак државе. У каријери је освојио 13 трофеја, а радио је и у Северној Македонији, Босни и Херцеговини, Чешкој и Хрватској где је завршио претходну сезону након две узастопне титуле са екипом Ново Вријеме. Како је рекао, на одлуку да се врати у Србију утицале су близина породице и озбиљни планови Лознице. 

"Овде се ради о дугогодишњој тежњи да се правер искораци како у такмичарском тако и у организационом смислу. Све то допринело је доношењу одлуке и смартам да сам повукао добар потез доласком у Лозницу. Свакако да тежимо томе да имамо јачи и квалитетнији тим у односу на онај који је донео другу титулу",

рекао је Чајетинац за Спортски журнал. Лозница ће поново учествовати у Лиги шампиона, а прошле сезоне је играла у фази 16 најбољих клубова Европе.