Чајетинске одбојкашице спремне за Сплит (видео)

Представнице Чајетине у одбојци и однбојци на песку у понедељак ујутру путују у Сплит на завршницу Спортских игара младих - такмичења за ученике основних школа.

Екипе су се пласирале на финални турнир на којем ће бити екипе из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије најпре кроз квалификације на Златибору, а потом и кроз државно финале у Беграду.

На такмичењу у српској престоници, прво место у одбојци на песку освојиле су Елена Станковић и Аница Нинчић, док су великој одбојци међу 16 екипа заузеле треће место, али пошто су две првопласиране екипе одустале, Чајетина је добила прилику да путује у Сплит и у тој дисциплини. Тим у "великој" одбојци чине: Аница Нинчић, Исидора Тошић, Елена Станковић, Валентина Луковић, Наталија Божовић, Ива Јеремић, Ивона Туцовић, Јана Терзић, Марта Раденовић, Катарина Митровић, Марија Новаковић, Нађа Радибратовић. Тренер обе екипе је Милица Јокић, која такође путује у далматински град на Велико међународно финале.

"То је јако велики успех за овако малу средину с обзиром да су се такмичили велики градови. Ја мислим да је квалитетан рад и раду у континуитету током целе године допринео успеху ових девојчица. С обзиром да се први пут сусрећемо са овим играма и да први пут идемо, не могу ништа да очекујем, али опет се уздам у квалитет своје екипе, тако да верујем да ћемо опет донети неку медаљу,"

каже тренер у ОК Златибор, који је тако заокружио успешно такмичарско лето. Турнир у Сплиту траје од 20. до 26. августа, такмичење у одбојци на песку је у четвртак, а у одбојци у петак. Поред спортских надметања, екипа из Чајетине ће уз још око 300 деце из Србије имати прилику за дружење и уживање у Сплиту

"Поред тога што смо у Београду освојиле треће место, упознале смо доста нових људи и мислим да је то најважније, да поред тога што освојимо нешто, упознамо нове поријатеље из разних градова. Сви смо врло узбуђени, већина нас није била у Хрватској и једва чекамо да будемо тамо, да се дружимо са другом децом, и надам се да освојимо нешто,"

каже Ивона Туцовић из одбојкашке екипе. Огранак организације Спортских игара младих у Србији задужен је за организовање путовања и такмичење, и Спортски савез Чајетине као локални партнер. Експедиција из Чајетине путује у понедељак ујутро, најпре у Београд одакле се аутобусима наставља за Хрватску, док је повратак из Сплита заказан за суботу 25. август.

Спортске игре младих окупљају најбоље екипе из основних школа, а у Србији је ово пета година одржавања. На програму је 10 спортова, а промотери овог масовног такмичења су бројне познате спортске личности међу којима су Предраг Мијатовић, Немања Матић, Лука Модрић, Един Џеко, а очекује се долазак познатих спортиста и на сплитску Риву где ће се догађај одржати.

https://www.youtube.com/watch?v=v6Ty3LDQHnM&feature=youtu.be

М. Ј.