Чајетина са 53 представника на МОСИ у Колашину

Спортисти Чајетине на поласку за Колашин

На 58. Међуопштинским омладинским спортским играма Чајетину ће представљати 53 учесника у шест спортова од 5. до 9. јула у Колашину. Чајетинска експедиција отпутпвала је у Црну Гору где их у среду очекује свечано отварање такмичења које окупља спортисте са тромеђе три државе, а у четвртак су прва такмичења.

Чајетинци ће се такмичити у кошарци, одбојци, малом фудбалу, одбојци на песку, каратеу и планинарској оријентацији на традиционалној спортској манифестацији на којој ове године учествују такмичари из 29 градова и општина.

Одбојкашице предвођене Станком Брашанцем бране злато од прошле године у Новој Вароши и са подмлађеним саставом ће покушати да наставе традицију добрих учешћа на МОСИ. Бранитељке трофеја по традиционалним правилима заузимају позицију А1 на жребу, а играће са Гораждем, Новим Пазаром и Ужицем. Одбојкашку екипу чине Милена Власоњић, Анђела Тошић, Исидора Тошић, Аница Нинчић, Валентина Луковић, Тијана Видић, Тамара Рњаковић, Јана Марић, Наталија Брашанац, Јана Марјановић, Тијана Шкодрић, Јована Гудурић, Нина Глигоријевић, Марија Мандић.

И кошаркашки тим који води тренер Душко Пантовић је подмлађен са неколико пионира и кадета, али ће као носиоци на основу прошлогодишњег пласмана играти у групи Д против Севојна, Вишеграда и Пријепоља. За Чајетину ће кошарку играти Радивоје Станојчић, Стефан Веланац, Вукашин Вилотијевић, Милош Павловић, Матија Милекић, Матеј Гавовић, Ђорђе Лојаница, Лазар Милошевић, Павле Пећинар, Мирослав Јевремовић.

У малом фудбалу екипу води Ратко Несторовић са окосницом екипе из КМФ Златибор и ФК Чајетина, а сличан састав је наступио и пре годину дана. Противници Чајетине у популарном петопарцу биће Мојковац, Бијело Поље и Лучани у групи Б, а на турниру учествује 16 екипа. Екипу чине: Немања Кутлешић, Марко Костадиновић, Драган Спасенић, Младен Мирковић, Марко Станић, Давид Обрадовић, Вељко Томић, Немања Стојановић, Никола Бјеличић, Лука Деспић, Немања Љубојевић, Никола Кокоровић.

И ове године Чајетину ће на МОСИ представљати карате тим предвођен тренером Слађаном Вуловић, а у дисциплини кате индивидуално и тимски такмиче се Јована Аћимовић, Аница Радибратовић, Мирјана Станић и Николина Тодоровић.

Последњи на борилишта излазе представници у планинарској оријентацији са по троје такмичара у мушкој трци на 12 км са 10 контролних тачака и женској конкуренцији на седам километара и седам контрола са вођом екипе Петром Весовићем, а такмиче се Лазар Марић, Филип Луковић, Никола Бујишић, Софија Спасенић, Милена Бујишић и Марија Удовичић.

У среду од 15 и 30 часова почиње велико отварање Игара на стадиону Луг са свечаним дефилеом учесника после које ће бити фудбалска утакмциа Колашина и Лучана, а директан пренос је на ТВ 5 Ужице и њиховом Јутјуб каналу. Тимски спортови ће своје утакмице имати у четвртак, петак и суботу са по две термина дневно, каратисткиње ће се представити у четвртак од девет часова, док је трка у планинарској оријентацији у суботу од девет часова.

Распоред МОСИ:

Среда 5. јул:

Свечано отварање, стадион Луг 15:30
Дефиле учесника по азбучном реду 16:00
Фудбалска утакмица Колашин – Лучани17:45

Четвртак 6. јул:

Мали фудбал: Чајетина . Мојковац 9:00
Карате, кате: Почетак такмичења од 9:00
Кошарка: Чајетина – Севојно 9:15
Одбојка: Чајетина – Ужице 11:00
Мали фудбал: Чајетина – Лучани 16:00
Одбојка на песку: Чајетина – Бајина Башта 17:30
Кошарка: Чајетина – Вишеград 18:00
Одбојка: Чајетина – Горажде 18:15

Петак 7. јул

Мали фудбал: Чајетина Бијело Поље 9:00
Кошарка: Чајетина - Пријепоље 10:30
Одбојка на песку: Чајетина – Ужице 11:30
Одбојка: Нови Пазар – Чајетина 12:15

Субота 8. јул

Планинарење: Старт трке – Трг бораца 9:00