Будући ђаци прваци поручују: Не плашимо се школе!

Предшколци са територије општине Чајетина извели су синоћ завршну приредбу, опраштајући се тако од свог вртића и вољених васпитачица. Њих 103, као будући ђаци прваци, пред својим родитељима и пријатељима, показали су шта су све до сада научили, али и да је другарство најважније. Овогодишња приредба била је у знак сећања на њихову трагично страдалу другарицу, Маријану Јанковић.

Пчелица, Маслачак, Пахуљица, Љубичица, Нарцис и Радост - омиљени дом за 103 деце у последњих годину дана. Заједно су делили радост и тугу, учили, припремали се за школу и за све оно што живот носи у будућим годинама. Научиле су их њихове васпитачице да је другарство најважније. Ове године, предшколци су своју приредбу извели у знак сећања на своју другарицу Маријану Јанковић.

DSC_0046 (Large)

"Увек је пуно емоција у оваквим ситуацијама, посебно због тога што нам се недавно десило да смо изгубили малу Маријану Јанковић, тако да желим да кажем да ми ову целу приредбу   посвећујемо њој. Ми је нећемо заборавити, као ни ови малишани", каже Милан Туцовић, педагог предшколске установе "Радост" Чајетина.

Уз песму и игру, пред многобројном публиком у чајетинској хали, будући ђаци прваци послали су поруку да се школе не плаше.

DSC_0052 (Large)

"Ја се зовем Магдалина и из Љубиша сам. Задовољна сам представом и веома се радујем што полазим школу, јер мислим да је тамо лепо".

"Ја сам Ирина са Златибора. Радујем се што полазим у школу, јер мислим да је тамо баш лепо. Мало ми је жао што се растајем са својим другарима. Нисам данас плакала, јер сам срећна, а сутра ћу бити тужна".

"Зовем се Ленка и из Чајетине сам. Не плашим се школе и мислим да ће тамо да буде лепо и супер. Жао ми је што се растајем од својих другара".

У школску 2017./2018. годину крећу деца рођена 2010. и они рођени до 1. марта 2011. године, а три матичне школе са територије општине Чајетина примиће 103 ђака првака.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs