Бојана Божанић о Великој златној медаљи на Новосадском сајму (видео)

Бојана Божанић

Новосадски сајам је свој реноме стицао од свог постанка до данас и у региону је уврштен у ред јединствених институција за оцењивање квалитета производа и услуга на простору југоисточне Европе. Самим тим и признања добијена на овом сајму успех су којим се учвршћује реноме награђених. Међу награђенима на 53. Међународном сајму туризма била је и златиборска „Голд гондола“.

Јавно предузеће „Голд гондола Златибор“ добитник је, на 53. Међународном сајму туризма у Новом Саду,.признања „Велика златна медаља“ за квалитет у категорији за јединствену туристичку атракцију Србије, најдужу панорамску гондолу на свету,  Бојана Божанић, директорка ЈП„Голд гондола Златибор“.

“Велика златна медаља Новосадског сајма је заиста нешто што нас, између осталог, инспирише и свакако обавезије да у наредном периоду будемо још бољи и још атрактивнији. Награда је била за највећу туристичку атракцију у Србији што је за нас изузетно задовољство, јер ако је нешто било интересантно, у фокусу туриста, то је свакако златиборска гондола била у протеклом периоду.  Наравно  да награде, не да их очекујемо, него их прижељкијемо, су добродошле и јако је лепо видети да од туристичких радника и посленика из те области стиже признање и препознатљивост да смо ипак искорачили и заједно са дестинацијом нешто даље на туристичкој мапи“. 

Бројка већа од 450 000 посетилаца који су се провозали гондолом потврђује и успех овог предузећа, и добијену награду. Златибор као најпосећенија туристичка дестинација дала је гондоли географску препознатљивост, а гондола јој је, каже Бојана Божанић, узвратила кроз атрактивност, програме и различите садржаје дуж трасе, што резултира великим бројем посетилаца.
„Приметили смо да има доста људи који долазе ван ширег региона Србије, бивше Југославије. Ту је било доста људи из Дубаија, из неких азијских земаља, из Индије,  било је интересантно видети их овде. Њихово интересовање и одушевљење тиме што смо најдужа гонола на свету је заиста било видљиво и на њиховим мрежама, али треба да поменем госте из Словеније, из Бугарске, а у плану је да се мало проширимо и према тржишту Хрватске. Наравно Босна и Херцеговина и Црна Гора су тржишта која су неприкосновена овде поред туриста из Србије који се гондоли враћају, не само Златибору“.  

Иде зима, а према утисцима многих гостију који су вожњу гондолом искористили да пејзаже Златибора види у у различитим годишњим добима, бели покривач даје посебну драж. његовим пределима, посебно на преласку преко Рибничког језера, Из „Голд гондоле“ обећавају још нових садржаја дуж трасе за децу и одрасле, све у циљу да се гости ове планине осећају још лепше.