Авантура куп за скијаше школарце (видео)

Награђени скијаши школарци

Авантура ски куп за ученике основних школа са територије општине Чајетина одржан је другу годину заредом на ски стази Авантура парка на Златибору.

Велики број љубитеља снега и скијашког спорта окупио се на стази у центру Златибора како би испратио другу узастопну трку АВантура купа за ученике основних школа. О популарности зимских спортова као базичних на Златибору говори и 137 учесника у такмичењу алпског скијања као и 14 сноубордера. Ученици такмичари били су подељени у четири категорије према узрасту и разреду. У конкуренцији девојчица седмог и осмог разреда треће место је освојила Кристина Кутлешић, друго Анђела Рајевац, а прво Наталија Јајчанин, док је код дечака други Игор Марић, а победник Сергеј Нешић.

Иако је видљивост на стази била смањена због магле, очигледно је било добро расположење код најмлађих скијаша. Како би такмичење било спроведено на високом нивоу у организацију је укључена и група мерилаца времена са Златибора који раде при Скијашком савезу Србије и на међународним тркама. Организатори трке били су Авантура парк и ОШ “Димитрије Туцовић“ уз помоћ Спортског савеза Чајетина, Културног центра Чајетина и Голд гондоле Златибор.