Ауто-мото клубу "Златибор" уручена титула на Сајму спорта (видео)

На Београдском сајму протеклог викенда одржан је Осми Сајам спорта. Спортски ауто и картинг савез Србије и Мото савез Србије уручили су најбољим такмичарима по дисциплинама медаље, као и захвалнице, плакете и признања заслужним за развој ауто-мото и картинг спорта међу којима је и ауто-мото клуб "Златибор".

На недавно одржаном 8. Сајму спорта ове године, учешће је узео и Мото савез Србије. На  штанду Мото савеза и Мото клуб "Златибор", иначе шампионски клуб у Роад Рејсингу, представио је неке од својих такмичара, мотоцикала, као и планове за наредну сезону.

"У оквиру Сајма спорта организована је додела награда и признања за ову 2019. годину. Наш клуб је и појединачно и клубски узео шампионску титулу за 2019. Имамо шампиона Милоша Мијаиловића у супер штоку. Шампион у супер спорту је Душан Пауновић а ту су и неколико такмичара који су узели вицешампионску титулу као и треће место. Добијањем свих ових награда остварили смо довољан број бодова да понесемо титулу првака за 2019. годину", рекао је Горан Стојановић-Мрси из ауто-мото клуба Златибор.

Стојановић има дугогодишње искуство у ауто-мото спорту а његов садашњи клуб броји укупно 12 чланова од којих је активно 10.

"С обзиром да имамо велики број чланова и да смо ове године остварили веома добре резултате, за следећу сезону планирамо учешће на домаћем и на источно-европском шампионату.  Уколико добијемо подршку у плану нам је појављивање на једној престижној трци светског шампионата која ће се одржати у Немачкој", додаје Стојановић.

На задовољство и организатора и учесника Осмог Сајма спорта,  представљен је велики број тимова и клубова а сајам је протекао веома успешно. Организатори сајма су Република Србија, Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије и БеоЕкспо.

https://www.youtube.com/watch?v=CGBCu8keNnM&feature=youtu.be Данка Миловановић