Асфалтирано тачно пред снег - МЗ Шљивовица

У месној заједници Шљивовица јуче је завршено асфалтирање неколико засеочких путева на Горњој Шљививици. Мештани око тридесетак домаћинстава до којих је стигао асфалт не крију задовољство, а задовољни су и извођачи радова који су успели да посао заврше пре снега.

У овој месној заједници асфалтирано је 500m пута у засеоку Зорзићи, 300m у Аћимовићима, 350m у Божићима, 250m у Шукиловићима и 150m у засеоку Шоботовићи. Радове је изводило предузеће „Транскоп“ Чајетина, а вредност радова, за које је средства обезбедила општина Чајетина, је 3 500 000 динара.

„Асфалт је веома значајан јер ово су били макадамски путеви. Сада ће бити много лакше ићи на посао, али и спроводити зимско одржавање. Планирано је да се асфалтира још 1 500m у засеоцима Шкодрићи, Бабићи, Делићи... Млади људи остају у Шљивовици, ту је близу Чајетина где су многи од њих запослени “, каже Милован Божић, председник МЗ Шљивовица.

Асфалтирање путева у овој месној заједници налази се и у плану рада за наредну годину. Председник ове месне заједнице каже да је општина за наредну годину за Шљивовицу издвојила 5 000 000 динара, што ће бити уложено у асфалтирање око 2km пута.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs