Асфалтиран пут за засеок Марићи у Љубиши

У Љубишу је јуче асфалтиран пут за засеок Марићи, у дужини од 730 метара. Вредност ових радова је око 3 милиона динара, а извођач је било предузеће "Транскоп" Чајетина. Асфалтирање остатка овог путног правца, од 410 метара, финансираће 20% грађани, а 80% општина.

"На овом потезу има око 30 домаћинстава, има и викендаша, а пут води ка кући познатог дечијег писца Љубивоја Ршумовића. Тренутно се изводе радови на изради макадамских путева у више засеока - Смиљанићи, Чубраци, Пећинари, Дацовићи, Обрадовићи.   милина љубишУ плану је асфалтирање пута од центра Љубиша ка Терзићима и Чубрацима, а тренутно се ради на изградњи водоводног крака ка Смиљанићима, где ће око 30 домаћинстава добити воду. Извођач радова је ЈКП "Водовод" Златибор", каже Милина Весовић, председник Савета МЗ Љубиш.

По њеним речима, планирани радови за ову годину углавном су реализовани. Остаје још да се обнови капела на Смиљанском брду и да се огради гробље у Чубрацима.

У наредној години планиран је наставак изградње пута за Катушницу, а у питању је регионални пут који повезује Љубиш, Сирогојно и Гостиље, у дужини од 1.100 метара. Једна од капиталнијих инвестиција, када је у питању Љубиш, је асфалтирање пута за Терзиће, у дужини од око једног километра. Овај путни правац веома је значајан, јер у том делу села живи пуно деце.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs