АМСС упозорава: У вечерњим сатима могућа поледица

Већина коловоза у Србији данас је мокра због кише и суснежице које падају у већем делу земље.

Ауто-мото савез Србије упозорава возаче да у вечерњим сатима постоји могућност да због нижих температура, на појединим деоницама коловоз буде залеђен.

„Саобраћај је тренутно слабијег интезитета, међутим, са првим вечерњим сатима очекујемо више возила на свим фреквентнијим правцима, а посебно на прилазним путевима већих градова”.

Према последњим информацијама добијених од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Ауто-мото савез Србије подсећа да од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица. Дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од 4 мм, преноси Тањуг.

Уколико су временске прилике у току зимске сезоне такве да нема снега и леда на коловозу, зимски пнеуматици неће бити обавезни. У поменутом периоду, ван насељеног места, обавезно је поседовање ланаца или других уређаја за повећање тракције у пртљажнику.

Ланци се монтирају на погонске точкове на деоницама пута које су означене знаком обавезе употребе ланаца када је снег на коловозу. У насељу, возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције.

  Извор: Политика