На Краљевом тргу на Златибору у четвртак 29. јула у 18 часова  биће одржан јавни тренинг. Тренинг је прилагођен и погодан за све узрасте, погодан и за особе које први пут вежбају.

Физичка активност се односи на све покрете тела које изводе наши мишићи и током којих се троши енергија већа него кад мирујемо. Човеку је за здравље потребан минимум физичке активности од 150 минута недељно (60 минута дневно код деце); шетња, пењање уз степенице, окопавање баште, трчање или пливање су примери физичких активности.

Међутим, током претходних деценија, многе традиционалне навике становништва развијених земаља битно су се измениле. Овај брзи темпо развоја за последицу има смањење нивоа физичке активности становништва свих генерација што, уз лоше навике у исхрани, чини зачарани образац понашања који повећава ризик за оболевање од хроничних болести.

Пројекат Активнија Србија је осмишљен као масовни јавни тренинг на коме суграђани могу бесплатно да вежбају. Сваког месеца јавни тренинг се организује на главним трговима широм Србије. Стручни тим који је састављен од доктора спортских наука, нутрициониста и тренера са Факултета спорта и физичког васпитања, који са Министарством омладине и спорта подржавају спортско едукативни пројекат Активнија Србија.

Може се приметити по посети у свим градовима које је обишао пројекат Активнија Србија, да је већина градова Србије има интересовање за манифестације на којима се спроводе физичке вежбе.

Поред разноврсног садржаја које нуди ова дивна планина, сваке године богат културно забавни програм Туристичке Организације Златибор краси и наша манифестација Активнија Србија која мотивише посетиоце да буду здравији и активнији.

Све ученике очекују поклони партнера пројекта: Бивитс, Јана Витамин, Магнал, Волим добро у људима, Дермалогист.

Пријавите се на: www.aktivnijasrbija.rs