"Активнија Србија" поново на Златибору

Вежбање на отвореном Активнија Србија

Као придружена манифестација у оквиру фестивала Спортског филма одржан је отворени тренинг пројекта Активнија Србија на Kраљевом Тргу. Овај јавни час вежбања је већ неколико пута одржан на Златибору, а углавном су учествовала деца.

Циљ пројекта „Активнија Србија“ је успостављање културе вежбања ради здравијег живота, и то на отвореном уз учешће породица. Активнија Србија постоји седам година и неколико пута је јавне часове спроводила на Златибору, али и широм Србије. Окупљена деца уз неколико родитеља су вежбала под вођством стручних инструктора који су им задавали занимљиве вежбе, а у двочасовном програму уследило је такмичење на полигону, а учесници су били подељени у тимове. 

"Златибор је идеална дестинација за спортске активности. И председник општине је рекао да је то будућност Златибора, да се све више отварају комплекси кој ће бити у оквиру спортских активности прилагођени, да стварно што више спортиста и екипа долази овде. На Златибору је обиље магнезијума, а магнезијум и спортисти су идеална комбинација,"   

рекла је Тања Банђур, директорка пројекта. Како кажу у "Активнијој Србији", Туристичка организација Златибор пружа добродошлицу оваквим догађајима. Међу децом која су учествовала у вежбању су и најмлађи чланови карате клуба Рујно чији је тренер Слађана Вуловић такође била део демонстрације вежби.