Активна промоција Златибора пред престојећу зимску туристичку сезону

Туристичка организација "Златибор" ових дана има пуне руке посла јер активно ради на промоцији Златибора како у Србији тако и у земљама окружења. Након сајамских наступа и презентација у Новом Саду, Будимпешти и Београду, после паузе од неколико година одржана је промоција у Сарајеву. Том приликом потенцијални гости упознати су са атрактивностима ове дестинације, а остварени су и контакти са представницима тамошњих медијских кућа и туристичких агенција. То доводи до закључка да су грађани Сарајева веома заинтересовани за Златибор, па ће у наредном периоду уследити још интензивније кампање на овом тржишту. Из ТО „Златибор“ очекују да ће ове активности резултирати већом посећеношћу гостију из овог дела Босне.

Један од циљева сајамског наступа у Сарајеву, како наводи директор ТО „Златибор“ Владимир Живановић је уговарање студијских тура, а прва је планирана за април следеће године. На списку гостију на првом месту налазе се сарајевски медији, са локалном и националном фреквенцијом, али и туроператери који су заинетресовани да Златибор продају у већ припремљеним туристичким пакетима и аранжманима.

Slovenija - Ljubljana, Vladimir Zivanovic v.d.direktora TO Zlatibor, o manifestacijama na Zlatiboru, novogodisnjem programu[17-57-32]„Жеља нам је да стимулишемо што већи број становника Сарајева да дођу на Златибор. Сматрамо да повољан положај и наша добра понуда може да пробуди интересовање великог броја Сарајлија да посећују Златибор“, додаје Живановић.

За мештане Сарајева Златибор пре свега представља ваздушну бању, идеално место за здравствени туризам, али и за породични одмор. Сматрају да се као такав издваја од других туристичких дестинација у Србији.

„Богатство садржаја и чињеница да на Златибору могу да проведу неколико квалитетних дана са породицом их стимулише да посете ову планину. Ту су хотели са добрим смештајним капацитетима, велнес и спа центри, играонице... Што се тиче сајамских наступа у наредном периоду нас очекује учешће на сајмовима у Крагујевцу и Бања Луци, а заказане су и презентације у Темишвару, Тузли, Скопљу и Београду. Том приликом биће најављени концерти, манифестације, зимски туристички садржаји, а хотелијери ће изаћи са ценама пакет аранжмана за предстојећу зимску сезону", истиче директор ТО "Златибор".

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs