5. издање магазина „Хелоу трeвел“ посвећено Златибору

Пре 2 године Магазина „Хелоу трeвел“ је кренуо са промоцијом занимљивих и најпосећених дестинација у Србији и шире. Ово је магазин у којем читаоци могу да се упознају са људима, традицијом, гастрономијом, смештајним капацитетима промовисаних места, а претходни бројеви били су посвећени Будви, Црној Гори, скијалиштима Србије и Новом Саду. Почасно место петог издања „Хелоу трeвел“ припало је Златибору.

Луксузно, двојезично пето издање магазина „Хелоу трeвел“ које је посвећено Златибору промовисано је јуче у Београду у организацији Туристичке организације Златибор, општине Чајетина и компаније Колор Медиа Комуникејшнс. Циљ овог издања био је да широј јавности представи Златибор не само кроз природне лепоте, већ и кроз историју, традицију, гастрономију , а његова специфична географска позиција између Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије већ га чини јако привлачним великом броју туриста међу којима је доста познатих личности. Први међу познатима пре 125 година била је краљевска породица Обреновић, на шта је присутне подсетио Роберт Чобан, директор компаније Color Media Communications.

00020.MTS.Still001

20. августа 1884. године из ове зграде, из ове станице, кренуо је први воз из Београда ка Земуну у којем су се налазили краљ Милан и краљица Наталија и њихов син, тада још принц, Александар. Тачно 9 година касније 20. августа 1893. сада већ краљ Александар (пошто му је отац абдицирао) био је у посети Ужицу и Чајетини и домаћини су га одвели на извор Кулашевац где су организовали ручак. Тим поводом је тај извор добио има Краљеве воде и то се сматра почетком званичног туризма на Златибору“.

Директор Туристилчке организације Златибор, Владимир Живановић рекао је да да је сарадња са тимом "Колор прес груп" била идеална прилика да читаоце "Хелло! Трeвел-а" упозна са свиме што је битно када је реч о Златибору.

00067.MTS.Still001

„Сматрамо да ће све ове промотивне активности донети пораст броја посетилаца на Златибору и да ће тренд раста посетилаца који већ важи за нашу дестинацију и епитет најпосећеније место у Србији наставити и у 2018. години и да ће се лепа прича о Златибору ширити и даље“; рекао је Живановић.

Директорка јавног предузећа "Голд гондола Златибор" Бојана Божанић је оценила да је Златибор најпознатија и најпосећенија дестинација на туристичкој мапи Србије и да је циљ да се у Европу и свет иде са новим пројектима какав је гондола за коју верује да ће бити изграђена ове године.

„Ја заиста верујем да ћемо заједнички са „Хелоу Тревелом“ и организацијом „Колор медиа прес“ сигурно радити и пратити једни друге, јер најбољи иду са најбољима“.

Ово издање магазина "Хелло! Трeвел" биће промовисано и 17. фебруара на Златибору.

Мирјана Ранквић Луковић