2. новембра у Дому културе филмски дан

У Дому културе у Чајетини у среду, 2. новембра, заказан је филмски дан. У 18 часова биће одржана пројекција цртаног филма „Роде“, а у 20 часова следи домаћи филм „Јесен самураја“. Цена улазнице по филму је 250 динара, а пројекцију изводи „Арт Виста“ из Београда. Организатор је ЈП Културно спортски центар Чајетина.

ЈЕСЕН САМУРАЈА је романтична комедија са много смеха, али и нежних осећања. Главни јунак, Владица (Петар Стругар) је професионални каратиста, шармантни бонвиван који је некада био велики таленат, али није направио велику каријеру због превелике склоности ка проводу и ноћном животу. По окончању каријере враћа се у родни град и заљубљује се у Снежану (Христина Поповић) и везује за њу и њеног малог сина Вукашина. Владица жели да се брине о њима, али схвата да не уме да ради ништа осим каратеа. Његова потрага за послом који би му омогућио да брине о породици коју је управо почео да ствара, доводи га у низ урнебесних комичних ситуација.

РОДЕ: Од студија који је „сложио“ лего филм стиже нам узбудљива и необична прича о родама и њиховој мисији. Роде доносе децу...или су доносиле пре. Сада достављају пакете за велику интернет компанију Цорнерсторе.цом. Јуниор, најбољи достављач је у проблему зато што је случајно активирао машину за прављење беба, која произведе преслатку девојчицу. У очајничком покушају да реши проблем пре него што шеф полуди, Јуниор и његов једини човеколики пријатељ Тулип, на планини рода ће покушати да извше своју прву доставу беба у лудом путовању које би могло да усрећи више од једне породице, као и да врати праву мисију родама у свету.