1.400 нових наслова у библиотеци "Љубиша Р. Ђенић"

књиге

Ове године библиотека Љубиша Р. Ђенић је за своје чланове обезбедила више од 1.400 нових наслова. Поред набавке нових књига запослени у библиотеци су извршили комплетну ревизију библиотечког фонда. Такође, организован је и ове године Ерски улични кабаре, као и више књижевних вечери и изложби.

Ове јесени библиотека је покренула радионицу под називом “С децом око света”. Током новембра малишани су средом могли да путују широм света. Тако су кроз књиге мали читачи до сада посетили Италију, Шпанију и Немачку, а путовање се наставља и у децембру.

Ове године чланску карту библиотеке је имало скоро 700 грађана општине Чајетина, а најчитанија су била дела домаћих писаца. Занимљиво је поменути да чланови библиотеке највише воле наслове издавачких кућа Лагуна и Геопоетика.

Најчитанија књига за првих десет месеци 2021.године је био трилер Владе Арсића, “Осиње гнездо”. Затим следи књига есела Драгана Великића “Братство по мрљи“. На трећем месту је нови роман Јелене Бачић Алимпић “Нисам крива”.

“Осиње гнездо” – Влада Арсић * Лагуна
“Братство по мрљи” – Драган Великић * Лагуна
“Нисам крива” – Јелена Бачић Алимпић * Лагуна
“Рупе у глави” – Вања Булић * Лагуна
“Ахилова песма” – Мадлин Милер * Лагуна
“Шпијун из првог лица” – Сем Шепард * Геополитика
“Година мајмуна” – Пети Смит * Геополитика
“Доба тескобе” – Пит Таусенд * Геополитика
“Јеванђеље по Јерониму” – Мухарем Баздуљ * Вулкан


Када су у питању књиге за децу најчитанија је била књига “Дрво за снове” Душана Теодоровића. На другом месту је књига Весне Алексић “Дуго мачје лето“, док је на трећем месту “Осам соба неше слободе” Соње Ћирић. На четвртом месту је нова књига Јасминке Петровић “Мене је тешко не волети”. На петом месту је најновија књига Дж. К. Роулинг “Божићна играчка”.