135. рођендан школе "Димитрије Туцовић" Чајетина (видео)

п

ОШ „Димитрије Туцовић“ обележила је свој дан и уједно леп јубилеј – 135 година постојања. Овај рођендан искористили су да својим гостима: родитељима, пријатељима, локалној заједници, прикажу и подиче се својим радом и резултатима, а сарадницима се на достојан начин захвале на сарадњи.

Ученици и наставници ОШ „Димитрије Туцовић“ потрудили су се да свој дан обележе на најбољи могући начин, уз краћи видео запис о раду и постигнутим резултатима у овој школској години, уз песму, игру, поезију, глуму... Радост коју су поделили са присутнима овом приликом била је тим већа што су, након паузе због епидемиолошке ситуације, поново стајали једни уз друге и једни наспрам других, без баријере коју су стварале маске и видео записи.

"Овај дан школе је посебан због тога што ми већ две године нисмо успели да се окупимо овако у овом броју, и да прославимо наш рођендан. Ове године славимо 135 година наше школе, нашег "Димитрија Туцовића", и јако нам значи што смо могли да окупимо и родитеље и децу, да прославимо овај дан како доликује. Ова приредба није само приредба ради рођендана,  већ и прилика да наши ученици покмажу своје таленте који су разноврсни и многобројни. Заслужни за овај програм су наше наставнице српског језика Јелена Маринковић и Јагода Јеремић, наставница енглеског Јасмина Бамбур, наставник музичке култур Марко Кутлашић и још је ту доста наставника који су учествовали  у стварању програма, припремању деце , и желим да им се на томе овом приликом захвалим", рекла је Јелена Жугић, педагог Школе.

На крају програма је директорка школе, Милка Васиљевић, поздравила присутне:
"Синоћ смо, за оне који не знају, доделили негде око 150 награда ученицима који постижу најбоље резултате у учењу. То је свакако најбитније, зато ми постојимо, радимо, и обећавамо овом приликом да ћемо и убудуће упорно, вредно радити и постизати још боље резултате. Наравно да тих резултата не би ни било  да немамо подршку првенствено од родитеља, затим од локалне заједнице уже и шире, од школске управе и свих наших сарадника". 

Директорка је искористила прилику да овом свечаном пригодом уручи и захвалнице представницима јавних предузећа, установа, медија, као и појединцима који су током ове, али и претходних година, пружали подршку и помоћ овој чајетинској васпитно-образовној установи.  

Мирјана Ранковић Луковић