Такмичари СК Златиборац освојили су златну и бронзану медаљу на турниру у Нишу. Најсјајније одличје у кадетској и сениорска бронза потврђују, према речима људи из клуба, добру организацију и појединачни труд људи унутар клуба.

СК Златиборац од ове године појачан је за два нова члана- у сениорској конкуренцији Милош Бољевић, искусан стреличар са међународним резултатом и млади перспективни стреличар Марко Вулић који пуца у кадетској конкуренцији. Вулић је, као кадет, испуцао је 495/600 поена у распуцавању, да би у елиминације отишао са друге позиције, након чега је освојио прво место и прву кадетско злато за чајетински клуб.

Милош Бољевић као сениор, на распуцавању, у изузетно јакој конкуренцији, испред тренутно најбољих стреличара лиге, испуцао је резултат од 553/600 поена, који га је у елиминациони део такмичења одвео са прве позиције на листи. У елиминационом делу такмичења, Милошу је фалило мало спортске среће, да освоји једно од прва два места, те је у изузетно напетом мечу за треће место био на висини задатка и оправдано освојио бронзу.

Треба напоменути и то да су ово најбољи сениорски и кадетски резултат за СК Златиборац до сада. Клуб у даљем раду очекују два турнира у затвореном простору до краја овог и следећег месеца, након чега креће сезона „отворених“ такмичења.

Стреличарски клуб Златиборац најавио је организацију турнира у Field стреличарству, заказан за 16. мај, који ће се одржати на Златибору. Локација и детаљи одржавања турнира биће саопштени накнадно. Из клуба истичу да се радују овом догађају, јер ће он представљати одличну прилику да се покажу природне лепоте и захтевност златиборског терена, који је свакако пожељан за овај тип такмичења.

(извор и фото: СК Златиборац)