КУД „Златибор“ из Чајетине и овога лета је одржало летњи концерт на Краљевом тргу на Златибору. Већ традиционално, многобројним туристима представљене су игре из разних крајева Србије – од ужичког краја па до југа и истока.  Овога пута изведено је осам кореографија. Ово културно уметничко друштво, својим наступима редовно подржава културно лето на Златибору.

liki

„У ери развоја туризма на Златибору, ми смо међу првима који помажемо турузам. За сваку манифестацију која се овде одржава, ми смо ту да помогнемо у било којој сфери – било да је у питању свирање, певање или играње“,  каже Владан Милекић, уметнички руководилац КУД „Златибор“.

Циљ наступа је да публика ужива, каже  Милекић и додаје да су им  концерти на Златибору одличан тајминг да виде шта је то што треба поправити за следеће наступе.

kud 3

„У оквиру културног лета имамо још пар манифестација и фестивала, а у септембру идемо на заслужени одмор – на турнеју у Турску“, додаје Милекић.

Иначе, КУД „Златибор“ постоји и ради више деценија. Окупља децу и омладину у оквиру фолклорне и музичке секције, где свака од њих у укупним активностима заузима значајно место. Кроз друштво је до сада „прошло“ преко хиљаду младих са Златибора, Чајетине и околине.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs