На гастрономском спектаклу уз традиционалне специјалитете овог краја Туристичка организација Златибор најавила је наступајућу летњу сезону.

У среду, 16. маја 2018. године ТО Златибор је у београдском ресторану „Мануфактура“, уз припрему и послужење златиборског доручка, одржала интересантну и укусну презентацију са циљем да уз чувене делиције свога краја најави пролећно-летњу сезону на овој најпосећенијој планини у Србији.

Поред бројних представника медија на презентацији су били присутни и помоћница министра туризма Рената Пинџо, директорка ТО Србије Марија Лабовић и директор YUTA-e  Александар Сеничић.

Гости који су присуствовали презентацији у оквиру „златиборског доручка“ дочекани су речима добродошлице Дејана Веселинова испред ВТЦ тима који је учествовао у организацији и Златиборским окрепљењем у виду ракије и природних сокова. Окупљени су имали прилику да науче како се припрема чувена комплет лепиња, да чују савете од кувара и да пробају најбоље са Златибора, разне врсте пита, качамак, сир, кајмак, сухомеснате производе, као и да уживају у дегустацији ракије шљивовице, а чланови Удружења сомелијера припремали су необичне коктеле користећи као главне састојке управо специјалитете златиборског краја.

Да Златибор није само одлична гастрономска дестинација показује и богата понуда летњих садржаја које је представницима медија, туристичких агенција, ресорног министарства, представио директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић који је нагласио да је све спремно за предстојећу сезону.

– Све госте Златибора очекују бројни и занимљиви садржаји. Сви локалитети су спремни за посетиоце, а у врелим летњим данима биће доступна и два отворена базена и осам купалишта у окружењу. Ове године акценат је стављен на обележавање важног јубилеја, 125 година организованог туризма на Златибору, па ће јубилеј бити обележен многобројним дешавањима, а централни догађај биће Свечана академија.

Све госте очекује изузетно богато културно лето са мноштвом манифестација, традиционалним попут Сајма домаће Ракије „Ракијада“ у Шљивовици (15. јул), „Сабор трубача западне Србије и смотра народног стваралаштва“ (27-29 јула), као и Музички фестивал „Hills Up“ од 10. до 12. августа који ће окупити најпознатије рок групе из земље и окружења. Такође ће свакодневно на летњој позорници на Краљевом тргу бити организовани концерти, наступи културно-уметничких друштава, представе за децу, изложбе…

Присутнима се обратио новинар Игор Микља који је најавио највећи фудбалски турнир омладинаца „Куп пријатељства“ који ће окупити 16 екупа из земље и региона, а одржаће се од 4. до 10. јуна. Новинар и травар Момчило Антонијевић рекао је да је управо Златибор заслужан за његову љубав према биљкама, а глумац Бане Трифуновић који се декларише као Златиборац поручио је свима да што више времена проводе на свежем ваздуху!

Гости су имали прилику да кроз ВР технологију доживе део златиборске атмосфере и туристичких амбијенталних целина.

Ова права гозба и мали празник усред радног дана завршила се у добром и веселом расположењу уз обећање да ће постати традиција.

 

 

 

 

 

 

Извор: ТО „Златибор“