Сви досадашњи закупци објеката на златиборској пијаци биће премештени на нову локацију, изнад садашње пијаце, одлучено је на јучерашњој седници општинског већа општине Чајетина. По речима Милана Стаматовића, председника Општине, нова локација се припрема и сређује, а пијац ће бити одмах преко пута постојећег.

„Пијац ће бити одмах преко пута постојећег, на истој парцели, у првој зони, иза ових сталних објеката које је општина продала продавцима сувенира. Та локација између пута и сталних објеката је била тотално неуређена и запуштена, а сада ће и лети и зими имати мокри чвор и струју и биће уређена“, истакао је Стаматовић. Он додаје да ће на новој локацији бити места за све власнике и кориснике пијачних тезги и да су цене закупа тезги утврђене општинском одлуком. Такође је додао да ће корисници тезги које не испуњавају прописане услове добити нацрте како би тезге требало да изгледају, а уколико их сами изграде, то ће бити урачунато у цену закупа.

На овој седници усвојено је више решења о отуђењу грађевинског земљишта. Разматран је и предлог о донаторству Центра за међународну сарадњу из Словеније, а у циљу почетка изградње Постројења за пречишћавање отпадних вода на Златибору.