Фудбалери Златибора победили су Жарково са 3:0 у првом колу Прве лиге Србије на пуном стадиону Швајцарија. Стрелци за чајетински тим у историјској утакмици у другом рангу били су  Јокић у 25, Петровић у 75. и Ћировић у 83. минуту.

Екипа Предрага Ристановића почела је такмичење у најјачем рангу у својој историји на одличан начин и убедљивом победом на свом терену, уз добру игру најбољих играча из прошле сезоне, али и добре роле новајлија.

Пре почетка меча, екипа Златибора добила је пехар за освајање првог места у Српској лиги Запад прошле сезоне што им је и донело пласман у овај ранг, највећи у историји чајетинског фудбала. Из пријатно време за игру, поред мештана, трибине Швајцарије испунили су и туристи, као и разне екипе које се на Златибору припремају.

У првих 20ак минута меча није било шанси, као да су се оба тим прилагођавала на чињеницау да током лета нису играли такмичарске утакмице. Уследила је акција за водећи гол Злтибораца, некадашњи играч Партизана Срђа Кнежевић је изгубио лопту испред свог шеснаестерца, а Видић је фаулиран. Добру позницију за ударац из слободњака искористио је Јокић и лепо пласирао лопту у мрежу. Вођство је донело опуштенију игру домаћег тима, мада су имали проблема по десној страни са Кнежевићем, који је био најрасположенији у Жаркову.

У другом полувремену, домаћи су котролисали игру, Видић је добијао дуеле, чувао лопту, и био један од бољих актера иако није постигао гол. Крунисање иницијативе десило се у 75. минуту када је управо нападач Видић проиграо резервисту Петровића за дуплирање вођства. Коначан резултат поставио је Ћировић после добре акцје целог тима ударцем из шеснаестерца, показавши да га добро кретање доводи у шансе за гол и да је могуће понављање прошле сезоне када је био први стрелац Српске лиге Запад.

У другом колу Прве лиге Србије Златибор госује у Бачкој Тополи екипи ТСЦ која се припремала на Златибору.

Златибор: Дивац, Миличић, Радуловић, Анђелковић, Драгачевић, Јокић (од 82. Живановић), Ћировић, Павловић, Вујић (од 45. Ђуричић), Поткозарац (од 68. Петровић) Видић. Предраг Ристановић.

Жарково: Богдановић, Алексић, Николић, Шака (од 81. Доневски), Петковић (од 45. Коваленко), Гарић, Мијатовић, Бућковић, Тривковић, Кнежевић, Ђурђевић (од 67. Богуновић). Тренер: Дејан Рађеновић.