Кошаркаши Златибора у осмом колу групе А Суперлиге Србије дочекују ОКК Београд у среду од 18 часова у дворани Ваи Таи на Златибору. Чајетински састав са учинком од две победе и пет пораза дочекује екипу славне историје која има само један тријумф у седам кола.

Утакмица у среду биће последња коју ће кошаркаши Златибора одиграти пред домаћом публиком, јер им до краја сезоне следе гостовања Борцу и Дунаву.

На претходној утакмици у Београду почетком маја Златибор је победио са 89:76 уз одличан меч плејмејкера Петра Воркапића који је постигао 22 поена (7/9 за три). Добру подршку имао је од Радомира Маројевића са 17 поена, и Николе Павловића са 15. У екипи „клонфера“ за коју сада наступају играчи из система Меге Бемакса, најбољи стрелац на мечу у Београду био је Костја Мушиди са 20 поена. Да подсетимо, Златибор је у првом делу КЛС-а изгубио обе утакмице од ОКК Београда, у октобру у гостима, а у јануару код куће.

На табели групе А на првом месту без пораза се одвојила Црвена звезда, док је на другом месту ФМП, који је побегао чачанском Борцу, док је на четвртом месту Златибор испред Дунава и ОКК Београда.

Суперлига, осмо коло:

Група А:
среда, 22 мај:

Златибор – ОКК Београд, 18ч
Дунав – Борац, 20ч
ФМП – Црвена звезда 20ч

Група Б:
Четвртак, 23. мај:

Динамик – Партизан, 18ч
Мега – Слобода, 19ч
Тамиш – Нови Пазар, 19:30ч