Почео је 36. Међународни Сајам туризма у Софији који се одржава од 14. до 16.фебруара, а туристичка организација Златибор већ трећу годину за редом учествује на Сајму у оквиру штанда Националне туристичке организације, са још 18 туристичких организација и 10 учесника туристичке привреде.

Сајам је свечано отворила министарка туризма Бугарске Николина Ангелкова.

Током сајма се промовише комплетна туристичка понуду Златибора и дешавања у току године, атракције, гастрономије града, активни одмор у природи, манифестације туристичке и културно уметничке. У зимском периоду предњачи туристички ски центар Торник са скијашком инфраструктуром као важан потенцијал који изазива одушевљење код свих посетилаца.

У мају прошле године Туристичка организација Златибор организовала студијско путовање за представнике медија и туроператора из Бугарске. Представници медија из Бугарске су током тродневне посете Златибору имали прилику да се увере зашто је Златибор најпосећенија планина у Србији.

За госте и посетиоце сајма су припремљене различите атракције и фолклорни програми, културни садржаји, дегустације,томболе и ексклузивни предлози од стране 350 туристичких компанија из целог света.

Интересовање представника туристичке привреде наше земље за представљање на овом сајму је значајно, с обзиром на чињеницу да се све више гостију из Бугарске одлучује за долазак у Србију. По броју долазака туриста са одређеног тржишта, Бугарска је последњих година међу водећим иностраним тржиштима.

Након Софије, сајам туризма је у Београду од 21-24. фебруара 2019.