Кошаркаши Златибора после неизвесне борбе поражени су у пријатељској утакмиц од румунске Стеауе са 72-74 (18-10, 13-16, 17-23, 17-16, 7-9). Чајетинци су одиграли веома добру утакмицу против румунског прволигаша и тима који ће предстојеће сезоне учествовати у ФИБА Евролиги.

Златибор је одличном одбраном у првом полувремену успео да створи вођство које је одржавао до краја друге четвртине, а крајем овог периода она је износила и плус 13. Веома добри у првих 20 минута били су Смоловић, Вулић и Којић, као и Марић у скоку. Гости су за само минут игре у наставку успели да поведу, а резултатска неизвесност остала је до самог краја. Златибор је имао прилику да организује нападе за победу крајем последње четвртине и крајем продужетка, али су у оба наврата губили лопте и препустили задње нападе гостима, што је Рункаускас искористио у задњој секунди продужетка и погодио за победу румунске екипе.

У домаћем табору најефикаснији је био Милан Вулић са 18 поена, док је капитен Иван Тмушић убацио 13. Код гостију, „меч винер“ Рункаускас је постигао 18, а Лонг је убацио 16 . У табору Стеауе наступила су двојица Ужичана – Никола Јевтовић (12 поена) и бивши играч Златибора, Никола Малешевић (9).

КК Златибор: Тмушић 13, Ђуричић, Брашанац 2, Мукановић 4, Јевђић 5, Којић 7, Вулић 18, Смоловић 9, Марић 9 п. 7 ск, Ђурашевић 6, Чорбић, Милекић. Тренер: Душан Радовић

КК Стеауа: Негуитеску 2, Паул, Жијарто, Малешевић 9, Дарвиче, Јевтовић 12, Лонг 16, Петраке, Рункаускас 18, Попа 3, Бачиу 8, Дуџински 5. Тренер: Клаудиу Фометеску