Туристичка организација Златибор први пут ове године учествује на манифестацији „Фуд Планет“ која се одржава од 11. маја до 03. јуна 2018. године на тргу Слободе у Новом Саду.

Златибор се на фестивалу представља са најбољим што може да понуди. За време трајања фестивала љубитељи препознатљивих златиборских производа имаће прилику да пробају и купе различите врсте ракија, воћне ликере, мед и производе од меда, слатке производе од шумског воћа. „Златиборска кућица“ биће украшена сувенирима и ручно резбареном дрвенаријом са мотивима најпосећеније српске планине које ће посетиоци такође моћи да купе. За љубитеље моде и уникатних одевних предмета могуће је купити и ручно ткане шалове, капе, торбе, украсне брошеве, огртаче и мноштво других занимљивих производа који долазе са „златне планине“.


У оквиру „Фуд Планет“ фестивала у суботу 19. маја биће одржан Дан Златибора. На новосадском тргу Слободе биће представљена гастрономија златиборског краја, а поред укусних и препознатљивих залогаја све посетиоце очекује занимљив забавни програм, пријатно дружење, а најбоље познаваоце Златибора очекују вредне награде.

Извор:ТО Златибор