Од 23. до 26. фебруара на београдском сајму одржава се 39. Међународни сајам туризма. Туристичка организација Златибор своју понуду представља и ове године у оквиру штанда Туристичке организације регије Западна Србија.

На штанду Златибора првог дана сајма забележена је велика посећеност, а другог дана сајма, 24. фебруара одржана је презентација Туристичке организације Златибор и представљена понуда једне од најпосећенијих дестинација у Србији. Презентацији је присуствовао велики број посетилаца који су имали прилику да се на необичан начин упознају са историјом развоја туризма на Златибору. Познати глумац Горан Султановић и троје глумаца ужичког Народног позоришта одиграли су представу у којој је приказан развој Златибора од скромних почетака до модерног туристичког центра.
16806817_1563742356972585_3271889496699121840_n

На почетку презентације присутнима су се обратили директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић и председник општине Чајетина, који су поздравили све госте и истакли задовољство што је Златибор већ дуги низ година лидер туризма у Србији и региону.

Посебну атракцију на штанду Златибора представљали су виртуелни и дигитални садржаји кроз које су љубитељи виртуелне стварности имали прилику да прошетају Златибором на необичан начин. Припремљене су и интересантне наградне игре са вредним наградама.

На овогодишњем сајму туризма први пут је наступило и јавно предузеће ”Gold Gondola” које је представила једну од најдужих гондола на свету која ће повезивати центар Златибора и врх Торник. На штанду Златибора постављена је и једна кабина будуће гондоле.

Другог дана сајма штанд Туристичке организације Златибор посетио је и министар туризма Расим Љајић, који се у срдачном разговору са представницима општине Чајетина упознао са понудом Златибора, плановима за даљи развој и будућим инвестицијама.

(фотографије: Михаило Берчек)

Извор:http://www.zlatibor.org.rs