У години јубилеја, 125 година организованог туризма, Златибор ће угостити децу из 13 земаља света, учесника Међународног дечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“. Јубиларни десети Фестивал одржава се од 15. до 19. августа 2018. у Ужицу, Вишеграду и на Златибору.

Туристичка организација Златибор традиционално подржава организовање овог фестивала и један је од суорганизатора. Програм Фестивала „Лицидерско срце“ представљен је у среду (8.августа) на конференцији за медије у Свечаној сали Скупштине града Београда. На конференцији су говорили: Гордана Пауновић, председник Организационог одбора фестивала „Лицидерско срце“, Бранислав Митровић, председник Скупштине града Ужица, Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, Јелица Тошић, представник Туристичке организације Златибор, Борислав Максимовић, сарадник за културу у представништву Републике Српске у Србији.

На Златибору ће 16.августа у 18.30 часова бити дефиле учесника Фестивала, а од 19 часова на летњој позорници на Краљевом тргу млади фолклораши ће одржати концерт. За 17.август на Златибору је заказана фолклорна радионица и Зумба од 11 сати на Краљевом тргу.

Деца из различитих земаља ће поред наступа на Златибору имати прилику и да се упознају са туристичком понудом ове планине.