Акција доделе бесплатних ваучера за одмор у Србији, коју Министарство трговине, туризма и телекомуникација успешно спроводи већ трећу годину за редом, дала је изузетне резултате, а највеће интересовање је за коришћење ваучера за одмор на Златибору. На овој планини забележен је пораст броја коришћења ваучера за чак 80%.

Златибор бележи невероватан раст броја потрошених ваучера, и то 80% у односу на прошлу годину, каже Расим Љајић, министар трговине и туризма. До сада је за ову планину подељено 10.640 ваучера, и то у 56 угоститељских објеката.

rasim

„Прошле године су то била 33 угоститељска објекта, а са овогодишњим повећањем, не само да ћемо продужити сезону, већ ће у великој мери то утицати на укупан туристички промет. Што се Србије тиче, 77 хиљада ваучера је до сада подељено, а Влада је у два наврата морала да издваја буџетске резерве – по 100 милиона динара, како би се ова акција наставила. Ово ће трајати онолико колико смо и планирали, а то је до 15. октобра“, каже Расим Љајић, министар трговине и туризма.

Министар Љајић наглашва да ће број подељених ваучера за ову годину бити око 100.000, што је феноменалан резултат, када се има у виду чињеница да сваки од корисника ваучера у просеку борави 7,4 ноћења, што даје великии допринос развију домаћег туризма.

gosti 4

И  Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, изражава задовољство због пораста броја гостију и остварених ноћења на Златибору. Истиче да је то још један од показатеља доброг рада туристичке привреде Златибора. Према званичним статистичким подацима, Златибор је у првој половини ове године остварио промет од око 98 хиљада туриста и 360 хиљада ноћења, што је резултат великих улагања у нове садржаје, маркетинг и промоцију, али и квалиета туристичке понуде Златибора.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs