Проглашењем најбољих дечијих радова са литерарног конкурса и дружењем са кумом манифестације Мирјаном Стакић и песницима Мирјаном Ранковић Луковић и Јагодом Јеремић завршен је 26. Дечији фестивал „Деца међу нарцисима“. Организатор, Спортски центар Чајетина, уз подршку појединих установа и организација, се и ове године потрудио да припреми разноврстан програм, прилагођен различитим узрастима деце.

Одлуку о победницима литерарног конкурса донела је кума манифестације песникиња Мирјана Стакић. Тај задатак, како каже, ни мало није био лак с обзиром да је ове године на конкурс стигло преко стотину радова из целе Србије. Деца су имала прилику да изаберу неку од осам понуђених тема, и да кроз написане стихове изразе своју креативност и духовитост.

Гост завршне вечери, била је и писац Мирјана Ранковић Луковић. Дружење са децом за њу представља велико задовољство, а посебно је радује то што деца успевају да одговоре на задате теме и тако покажу своју креативност. Присутне је својим стиховима поздравила и млада песникиња Јагода Јеремић. Као професор књижевности у ОШ „Димитрије Туцовић“ примећује да ученици воле да пишу, али да желе слободу и могућност да пишу на теме којима су њима пријемчиве.

Колажним програмом фестивалско вече употпунили су ученици основних школа из Чајетине и Мачката.

Драгана Росић