ТВ часови су завршени у петак 29.маја 2020.године, док ће се настава на даљину наставити наредних дана. Министарство просвете је школе обавестило да ће завршетак наставе за ученике 8.разреда бити 5.јун, док ће настава за остале основце трајати до 16. јуна 2020.године. Током јуна ће се настава организовати преко он-лине платформи, вибер група и на друге начине као и за време ванредног стања.

Од понедељка, 1. јуна 2020. године до уторка, 16. јуна 2020. године, школа организује посебне часове наставе на којима се ученицима пружа могућност да покажу бољи ниво постигнућа из одређене наставне области/теме у оквиру одговарајућег предмета, програма и активности. О намери да похађају посебне часове наставе ученици претходно обавештавају одељенског старешину. Посебни часови наставе организују се на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција, у школском простору.

3а ученике осмих разреда додатни часови се организују од понедељка 1 .јуна до петка 5. јуна 2020. године.
3а ученике осталих разреда посебни часови се организују од понедељка 8. јуна до петка 12. јуна.
У периоду од среде, 3. јуна 2020. године до понедељка, 15. јуна 2020. године, школа организује припрему за полагање завршног испита (у даљем тексту: припремна настава), у складу са исказаним потребама ученика, а дужна је да организује припремну наставу у трајању од десет дана, у складу са законом. Изузетно, припремна настава може да се организује и као настава на даљину, у складу са препорукама надлежних органа и институција”.

Када долазе у школу због посебних часова, ученици су дужни да се придржавају следећих мера за заштиту здравља:

морају да имају заштитне маске и рукавице,
приликом уласка у школу морају да пређу кроз дезинфекциону баријеру и дезинфикују руке
ако имају температуру и кашаљ не треба да долазе у школу
морају да држе међусобно дистанцу од најмање 2 метра.

Извор: Златибор.тв