Како снег на Златибору зна да пада и у априлу, Служба зимског одржавања путева КЈП „Златибор“ своје надлежности за ову сезону завршила је тек средином месеца. Према оцени руководиоца овог сектора, Миломира Каљевића, сезона је успешно завршена, а обележила ју је борба са снежним падавинама на Златибору и у околним селима.

Служба зимског одржавања путева КЈП „Златибор“, након вишемесечног инензивног рада заслужено ће направити паузу до следеће зимске сезоне. Током дуге и хладне зиме, константно се борећи да путни правци ка свим златиборским селима буду проходни, уложили су много рада и труда. По оцени руководиоца зимске службе Миломира Каљевића протекла зима била је просечна, па се у складу са тим потрошила и просечна количина агрегата.

„Потрошили смо око 4 000 тона ризле, 400 тона соли  и око 15 тона калцијум-хлорида. Ове године смо имали најбољу механизацију до сада. Купљена је нова комбинована машина ИЦБ, нов камион МАН, тако да смо имали са чим да радимо. Што се тиче кадра имали смо довољно искусних возача и машиниста који су то веома добро одрадили“, истиче Каљевић који у овом предузећу ради дужи низ година. Присећајући се искустава из претходног периода, када се радило са знатно мање опреме и људства, са сигурношћу тврди да се уз добру механизацију и обучен кадар посао обавља доста лакше.

„Када сам дошао у комунално 2002. године чистило се доста мање путева него сада. У поређењу са механизацијом коју смо онда имали, то је неких 20% садашње механизације. Имали смо само једну нову комбиновану машину и једну стару која је већ отписана, пар камиона и један трактор. Међутим, годинама се улагало у механизацију, нарочито у задње три, четири године, тако да сада, слободно могу да кажем, имамо са чим да радимо“, наглашава шеф зимске службе који ускоро одлази у пензију, напомињући да за беспрекорно функционисање ове службе морају бити испуњени многи услови:

„Најбитније је да механизација буде исправна. Да би она била исправна морају механичари одрадити свој посао како треба, а они зависе од службе набавке. Онај ко води службу мора бити координатор између свих тих служби, да би то све функционисало како треба. То значи да се мора радити празником, суботом, недељом, ноћу…, све то мора да функционише“.

Једино што овом предузећу недостаје је адекватан простор за смештај машина и рад механичара. У КЈП –у кажу да ће овај проблем ускоро бити решен, и да је пројекат већ припремљен. До тада ће део механизације бити смештен у халу у Бранешко поље, док ће остатак бити ангажован на другим пословима, као што су насипање путева по селима и летње одржавање путева. КЈП Златибор планира нова улагања у механизацију, па ће тако за наредну зимску сезону бити набављена три трактора која ће бити ангажована за чишћење путева у већим селима.

Драгана Росић