На крају веома успешне летње сезоне Туристичка организација Златибор наставља са промотивним активностима, а прва у низу је презентација туристучке понуде „златне планине“ на Привредном сајму у Цељу, у Словенији.

Привредни сајам „МОС“ један је од најпосећенијих који се одржава у Словенији и ове године траје од 11. до 16. септембра. У оквиру туристичког дана који је организован у суботу 15. септембра Златибор се представио најбољим што може да понуди. Посетиоци сајма медју којима је било представника туроператора и агенција из целе Словеније имали су прилику да се кроз презентацију и филм о Златибору упознају са потенцијалима планине, природним лепотама, атракцијама, могућностима за
провођење активног одмора и 125 година дугом традицијом развоја труризма Након презентације присутни су уживали у коктелу и препознатљивим укусима Златибора. У оквиру презентације организована је и наградна игра, а најсрећнији посетилац освојио је викенд за две особе у апартманском насељу “Златиборски конаци”.

Златибор је дестинација добро позната туристима из Словеније, што доказује чињеница да се последњих година бележи пораст броја посетилаца из ове земље. У Туристикој понуди Златибора Словенци су посебно заинтересовани за камп Златибор који већ неколико година уназад остварује успешну сарадњу са кампинг клубовима из Словеније одакле долазе организоване групе. О томе колико је Златибор занимљива дестинација Словенцима најбоље се могло видети по знатижељним погледима којима су посетиоци сајма пратили презентацију и по лепим коментарима и утисцима које носе са најпосећеније српске планине.Презентација Златибора у оквиру “МОС” сајма у Цељу организована је у сарадњи са Министарством трговине, туризма И телекомуникација Републике Србије и Националне туристичке организације.

Извор: Туристичка организација Златибор