Председник општине Чајетина Милан Стаматовић примио је учеснике Куп пријатељства, турнира за играче млађе од 18 година који се други пут узастопно одрржава на Златибору.

Трећег дана Купа пријатељства, након што је завршена групна фаза, организовано је дружење учесника туринира са председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем у Златиборским конацима, где су екипе и смештене. Председник општине разменио је поклоне представницима клубова рекавши да је Златибор одлично место за организацију спортских догађаја због инфраструктуре и услова што потврђује и велики број екипа које долазе на припреме.

„Захваљујем се Игору (Микљи), Сави (Милошевићу прим. аут) и Бану Трифуновићу који су дали ову идеју и нама указали на неке могућности развоја спортске инфраструктуре и развоја спортско – рекреативног туризма и здравственог овде на Златибору. Надам се да ћемо вас у будућем времену видети и појединачно са вашим клубовима. Ту смо вам на располагању, било шта да треба да омогућимо или да обезбедимо. Добро сте дошли,“

рекао је Стаматовић. Представник организатора турнира Игор Микља захвалио се свим клубовима учесницима, општини Чајетина, Фудбалском савезу Србије и свим организацијама и поједнцима које су помогле други Куп пријатељства на Златибору.

„Драго ми је што су председник општине Милан Стаматовић, његов сарадник Арсен Ђурић и многи други овде препознали ову идеју коју смо представили на састанку прошле године. Буквално су за пет минута људи схватили шта хоћемо, отворили врата Златибора за нас и за Вас. То је један врло битан фактор без кога не би било ни овог турнира,“

рекао је у обраћању Микља. Турнир Куп пријатељства се за разлику од прошле године одвија у нешто измењеном формату, са 12 клубова из држава бивше Југославије подељених у четири групе без клубова из Шпаније, Италије и Мађарске. У петак су почеле утакмице четвртфинала на Швајцарији, финале је у недељу, а преноси утакмица су на ТВ Спорт клуб.