Ову зимску сезону галерија Чигота затвара изложбом слика Сање Савић Страке из Земуна. Њена уметност заснована је важним делом на сећањима на најраније детињство којем се на различите начине, другачијим сликарским техникама, кроз призму сазревања, враћа.

Једно двориште, стара оборена капија, травњак, окућница и расходовани дечји бицикл, главни су елементи не само графика и слика уметнице Сање Савић већ су и анимираног филма који је био и њен дипломски рад. Њиме је освојила 1. награду на интернационалном фестивалу студентског анимираног филма „Балкан“ 2009. године.

„Врата сећања“, „Страх“, „Уздах“, „Аутопортрет из сећања“, само су неки од назива Сањиних дела које снажно осликавају упечатљиве сегменте једног детињства у пределима где углавном доминирају детаљи сеоске средине. Поред овог опуса који ће се настављати, како сама уметница каже, она ради и илустрације за књиге. За брошуру коју је радила у оквиру акције за превенцију алкохолизма на Међународној изложби „Златно перо“ такође је добила награду.

Сања Савић тренутно ради на циклусима пејзажа великог формата, Увац и Требиње . Након Чиготе, у којој ће слике бити на располагању публици до 18. фебруара, излагаће  у Дому ваздухопловства у родном Земуну.

Мирјана Ранковић Луковић