Грађани Србије моћи ће од 1. јула путем портала е-управе да наруче нове возачке дозволе, које ће им поштом стизати на кућну адресу, рекао је директор владине Канцеларије за ИТ и е-управу Михаило Јовановић.

Јовановић је најавио да ће у сарадњи са МУП-ом, путем портала е-управа, бити обезбеђена и услуга поручивања уверења о некажњавању.

Према његовим речима, у Србији се годишње изда око 1,7 милиона уверења о некажњавању, а грађанима ће бити омогућено да га поруче путем портала е-управа и да га преузму у полицијској станици, што ће им знатно уштедети време и новац, преносе београдски медији.

Јовановић је најавио и да ће у наредних месец и по дана у Крагујевцу почети изградња другог државног „Дата центра“, пет пута већег од постојећег у Београду, који ће обухватати 10.000 метара квадратних простора.

Он је навео да је ријеч о капиталном инфраструктурном пројекту електронске управе који подразумева изградњу великог центра за складиштење података, који ће бити пет пута већи него онај који постоји у Београду.

 

Извор: Блиц